🔊Abnormaal geluid

Probleem:

De warmtepomp maakt veel lawaai tijdens het gebruik.

Oorsprong:

Ongewoon geluid kan verschillende oorzaken hebben:

1) De compressor, waarvan de werking trillingen genereert. Deze trillingen kunnen zich verspreiden naar de leidingen die tegen de gevel komen en geluid kunnen veroorzaken.

2) De ventilator kan in contact komen met een van de gevels.

3) De doorstromingssensor kan geluid genereren als de waterstroom te hoog is.

4) De "Boost" -modus is ingeschakeld.

Oplossing:

1) Het is belangrijk om de installatie-instructies in uw handleiding zorgvuldig te volgen. De warmtepomp moet op een perfect vlakke ondergrond worden geplaatst en bevestigd met behulp van de vier antitrillingsvoeten die bij het apparaat zijn geleverd.

Als voorzorgsmaatregel, als trillingen nog steeds hoorbaar zijn, moet u ervoor zorgen dat alle gevels goed zijn bevestigd. Een gevel die niet goed is bevestigd, zal eerder trillen en meer geluid genereren.

2) Probeer de ventilator handmatig te draaien wanneer de warmtepomp is uitgeschakeld om te controleren of de wrijving daadwerkelijk afkomstig is van dit onderdeel.

3) Wij raden u aan de doorstroming door de warmtepomp te verminderen door de kleppen als volgt in te stellen:

- Inlaat volledig open
- Uitlaat open tot 75%
- Bypass open tot 50%

4) De "Boost"-modus brengt de warmtepomp naar zijn maximale capaciteit, wat resulteert in het maximale geluidsniveau zoals aangegeven in de gebruikershandleiding.

Zorg er tot slot voor dat de warmtepomp zich niet op een locatie bevindt met veel galm, aangezien de gekozen locatie het geluidsniveau van de warmtepomp kan versterken.

Als het probleem aanhoudt na al deze controles, nodigen wij u uit om een serviceverzoek in te dienen met foto's van uw installatie en een video van het ervaren geluid.

Laatste update : 2-11-2023 12:19:51