Foutcode "Err PL" of "Err Pd"

Probleem

Weergave van de foutcode "Err PL" of "Err Pd". De warmtepomp werkt niet meer.

Oorzaak

Dit probleem komt overeen met een storing van de stromingsschakelaar.

Oplossing

Er zijn 3 oorzaken mogelijk:

1 / U heeft niet genoeg water in het watercircuit van de warmtepomp (de wisselaar)

Controleer op een goede watercirculatie in de warmtepomp. Daarvoor :

- Controleer of de filtratie- of circulatiepomp van het zwembad correct werkt. Vul deze eventueel opnieuw aan (raadpleeg hiervoor de instructies van de leverancier van uw filtratie-/circulatiepomp). Als dit apparaat niet werkt, ligt het probleem niet bij uw POOLEX-warmtepomp.

- Controleer of de watertoevoer- en -afvoerleidingen correct (in de goede richting) zijn aangesloten

2 / De waterstroomsensor (flow switch) is defect

De waterstroomsensor helpt voorkomen dat de warmtepomp oververhit raakt. De sensor is een vleugel die zich aan de uitlaat van de wisselaar bevindt:

* Zorg ervoor dat de richting van de vleugel correct is

Hieropvolgend, u kunt de sensor handmatig testen. Daarvoor:

* Stop filtratie, laat de warmtepomp aan

* Schroef de sensor los

* Druk in de richting van de pijl op de sensor tot de warmtepomp start

Als de pomp weer begint, is het probleem met uw watercirculatie (oorzaak #1 - hierboven)

Als de pomp niet herstart, ga dan naar punt n ° 3

3 / De waterstroomsensor is losgekoppeld

* Schakel de warmtepomp elektrisch uit

* Open de bovenklep van de warmtepomp

* Open het deksel van de elektriciteitskast om toegang te krijgen tot de elektronische kaart

* Controleer of de klemmen "flow switch" of "water flow switch" zijn aangesloten (schema). De positie van de sensor staat aangegeven op het elektrisch schema van uw handleiding

- als de klemmen verkeerd zijn aangesloten, sluit ze dan weer correct aan

- als de klemmen goed zijn aangesloten, is de sensor waarschijnlijk defect en moet deze worden vervangen.

Als uw product buiten de garantie valt (meer dan 2 jaar of meer dan 3 jaar voor de Jetline Premium), kunt u de reserveonderdelen bestellen op onze website. (klik hier).

Als uw product nog onder de garantie valt (minder dan 2 jaar of minder dan 3 jaar voor alleen de Jetline Premium), vul dan het formulier in (hier beschikbaar) , en voeg uw aankoopfactuur en een foto van het probleem als bijlage toe.

Betrokken producten

• Pompe à chaleur Poolex Jetline
  • Pompe à Chaleur Poolex Dreamline
  • Pompe à Chaleur Poolex Dreamline Hybrid
  • Pompe à chaleur Poolex Jetline 2
  • Pompe à chaleur Poolex Jetline Premium
  • Pompe à chaleur Poolex One
  • Pompe à chaleur Poolex Dreamline Premium
  • Pompe à chaleur Poolex Greenline
  • Pompe à chaleur Poolex Silverline Pro
  • Pompe à chaleur Poolex Jetline Premium WiFi
  • Pompe à chaleur Poolex Triline Premium WiFi
  • Pompe à chaleur Poolex Dreamline Premium Wifi
  • Pompe à chaleur Poolex ArticLine Selection
  • Pompe à chaleur Poolex Jetline Premium LED
  • Pompe à chaleur Poolex Silverline R32
  • Pompe à chaleur Poolex One Vertical
  • Pompe à chaleur Poolex Jetline Premium R32
  • Pompe à chaleur Poolex Dreamline Premium R32
  • Pompe à chaleur Poolex Triline Premium R32