Installeer eenvoudig uw POOLEX warmtepomp

Gelieve de volgende regels te volgen bij de keuze van de locatie voor de warmtepomp:

1. De toekomstige locatie van het apparaat moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor eenvoudig gebruik en onderhoud.

2. Het apparaat moet bij voorkeur op de grond worden geïnstalleerd, bij voorkeur bevestigd op een gelijkmatige betonnen vloer. Zorg ervoor dat de vloer stabiel genoeg is en het gewicht van het apparaat kan dragen.

3. In de buurt van het apparaat moet een afvoersysteem voor water aanwezig zijn om het gebied waar het is geïnstalleerd te behouden.

4. Indien nodig kan het apparaat worden opgeheven met behulp van geschikte ondersteuningen die zijn ontworpen om het gewicht van het apparaat te dragen.

5. Zorg ervoor dat het apparaat goed geventileerd is, dat de luchtafvoer niet is gericht op de ramen van aangrenzende gebouwen en dat er geen terugkeer van gebruikte lucht mogelijk is. Zorg bovendien voor voldoende ruimte rond het apparaat voor onderhouds- en onderhoudswerkzaamheden.

6. Installeer het apparaat niet op een plaats die blootstaat aan olie, ontvlambare gassen, corrosieve stoffen, zwavelhoudende verbindingen of in de buurt van hoogfrequente apparatuur.

7. Plaats het apparaat niet in de buurt van een weg of pad om opspattend modder te voorkomen.

8. Om overlast door geluid te voorkomen, moet het apparaat worden gericht naar het minst geluidsgevoelige gebied.

9. Bewaar het apparaat zo veel mogelijk buiten bereik van kinderen.

Hoe installeer ik mijn POOLEX-warmtepomp?

Hoe stel ik de bypass in?

Het By Pass-kit bevat 3 kleppen, 2 T-stukken, 2 bochten met een diameter van 50 mm, 1 oplosmiddel en 1 lijm. Hiermee kunt u eenvoudig de hydraulische verbinding tot stand brengen.

Stel de bypass en de kleppen als volgt in:

Klep 1: Half open
Klep 2: Volledig open
Klep 3: 75% open

We raden aan om de tussenliggende klep slechts half te openen om te voorkomen dat de warmtepomp een foutmelding geeft vanwege te hoge waterdruk.

Hoe maak ik de hydraulische verbinding?

Om een hydraulische verbinding tot stand te brengen met de By Pass-kit, volgt u de volgende stappen:

Stap 1: Neem de nodige metingen voor het snijden van uw buizen.
Stap 2: Snijd de PVC-buizen af met een zaag en maak een rechte snede.
Stap 3: Ontbraam de uiteinden van de afgesneden buizen met schuurpapier.
Stap 4: Breng oplosmiddel aan op de uiteinden van de te verbinden buizen.
Stap 5: Breng de lijm op dezelfde plaats aan.
Stap 6: Steek de buizen in elkaar met behulp van de By Pass-koppelingen.
Stap 7: Voer uw hydraulische montage uit.
Stap 8: Reinig eventuele achtergebleven lijm op het PVC.

Hoe maak ik de elektrische verbinding?

LET OP: De stroomtoevoer naar de warmtepomp moet vóór elke ingreep beslist worden uitgeschakeld.

Om een elektrische verbinding tot stand te brengen, volgt u de volgende stappen:

Stap 1: Verwijder de benodigde schroeven om het paneel te demonteren en toegang te krijgen tot het elektrische bord.
Stap 2: Leid de kabel door de daarvoor bestemde opening in de warmtepompunit.
Stap 3: Bevestig de kabel aan het terminal volgens de markeringen L/N (eenfasig) of R/S/T/N (driefasig). Sluit deze correct aan volgens de markeringen en de kleur van de kabels.

Stap 4: Sluit het paneel van de warmtepomp zorgvuldig.
Stap 5: Sluit de signaalkabeleinden op de juiste wijze aan op de centrale besturingsunit.

Waarvoor staan de aansluitingen P1 en P2?

De aansluitingen P1 en P2 stellen u in staat om de filterpomp (of hulpkoppeling) aan te sluiten op uw warmtepomp om de controle te programmeren. In dat geval zal de warmtepomp de filterpomp regelen. Deze verbinding is optioneel. Standaard regelt de filtratie de warmtepomp op basis van de waterstroom (waterdoorstroomsensor in de warmtepomp).

Welk type kabel is nodig om de warmtepomp aan te sluiten?

Het type aansluitkabel dat nodig is, is afhankelijk van het vermogen van uw warmtepomp. Raadpleeg de handleiding om de juiste kabeldoorsnede te bepalen.

Hoe kan ik de filtratie aan de warmtepomp POOLEX koppelen?

Als u de filterpomp aan de warmtepomp wilt koppelen, moet u dit absoluut doen via de aansluitingen P1 en P2.

Houd rekening met het volgende:

Als het verbruik van uw filterpomp niet meer dan 5 ampère (1000W) bedraagt, kunt u de aansluitingen P1/P2 direct verbinden met een standaard 220-volt relais in combinatie met een 20-ampère magnetische overstroombeveiliging.

Bij meer dan 5 ampère moet u absoluut een vermogensrelais gebruiken voor uw verbindingen.

Wat is de ideale afstand tussen de warmtepomp en mijn zwembad?

Er bestaat geen exact ideale installatieafstand tussen uw warmtepomp en uw zwembad. Het sleutelwoord is het vinden van een goede balans tussen een afstand die geluid minimaliseert en een redelijke afstand tussen uw warmtepomp en zwembad om leidingverliezen te voorkomen.

Het wordt echter aanbevolen om een magneet-thermische beveiliging van 30 milliampère aan de start van

Laatste update : 3-11-2023 09:36:38