Installeer eenvoudig uw POOLEX warmtepomp

Houd bij de keuze van de locatie van de warmtepomp rekening met de volgende regels:

1. De toekomstige locatie van het apparaat moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor eenvoudige bediening en onderhoud.

2. Het apparaat moet op de grond worden geïnstalleerd, bij voorkeur op een vlakke betonnen vloer. Zorg ervoor dat de vloer voldoende stabiel is en het gewicht van het apparaat kan dragen.

3. In de buurt van het apparaat moet een waterafvoervoorziening worden aangebracht om het gebied waar het is geïnstalleerd te behouden.

4. Indien nodig kan het apparaat worden opgetild met behulp van geschikte sokkels die zijn ontworpen om het gewicht van het apparaat te dragen.

5. Controleer of het apparaat goed geventileerd is, dat de luchtuitlaat niet naar de ramen van aangrenzende gebouwen is gericht en dat er geen terugkeer van lucht mogelijk is. Zorg daarnaast voor voldoende ruimte rondom het apparaat voor service en onderhoud.

6. Het apparaat mag niet worden geïnstalleerd op een plaats die is blootgesteld aan olie, ontvlambare gassen, bijtende producten, zwavelhoudende verbindingen of in de buurt van hoogfrequente apparatuur.

7. Installeer het apparaat niet in de buurt van een weg of pad om opspattende modder te voorkomen.

8. Om overlast in de buurt te voorkomen, moet u de unit zo installeren dat deze is gericht op de zone die het minst gevoelig is voor lawaai.

9. Houd het apparaat zoveel mogelijk buiten het bereik van kinderen.

*plaats niets binnen 2,5 meter voor de warmtepomp voor de koude luchtuitlaat
laat 50 cm vrije ruimte rond de zijkanten en achterkant van de warmtepomp
laat geen obstakel boven of voor het apparaat achter

Hoe installeer ik mijn Poolex warmtepomp ?

Hoe stel ik de ByPass in ?

De Bypass Kit is een set bestaande uit 3 ventielen, 2 T, 2 bochten met een diameter van 50 mm, 1 stripper en 1 lijm.

Hiermee kunt u eenvoudig uw hydraulische aansluiting maken.

Stel de bypass en de instelkleppen als volgt af:

Klep V1 volledig open
V2-klep volledig open
Halfopen V3-klep
Wij raden u aan om uw tussenklep slechts half open te zetten om te voorkomen dat uw warmtepomp door een te hoge waterdruk een foutmelding krijgt.

Als uw afstelling correct is uitgevoerd, geeft de manometer van uw warmtepomp het volgende weer:

Belangrijk opmerking: De positie van de naald van de manometer is ook afhankelijk van de buitentemperatuur. Buiten de zomerperiode is het niet ongewoon om de naaldpositie zelf onder de 300 PSI te zien terwijl uw warmtepomp draait. Dit is heel normaal gezien de omgevingstemperatuur.

Het maken van de hydraulische aansluiting ?

Om een ​​hydraulische aansluiting te maken met de By Pass kit, volgt u de volgende stappen:

• Stap 1: Neem de nodige afmetingen voor het doorsnijden van uw leidingen
  • Stap 2: Snijd de PVC-buizen met een zaag en maak een rechte snede
  • Stap 3: Ontbraam de uiteinden van de afgesneden pijpen met schuurpapier
  • Stap 4: Breng verfafbijtmiddel aan op de uiteinden van de leidingen die worden aangesloten
  • Stap 5: Breng de lijm op dezelfde plaats aan
  • Stap 6: Monteer de leidingen met behulp van de By-pass fittingen
  • Stap 7: Voer uw hydraulische montage uit
  • Stap 8: Reinig de resterende lijm op de PVC

Het filter moet regelmatig worden schoongemaakt om het water in het circuit schoon te houden en om problemen te voorkomen die veroorzaakt worden door vuil of verstopping van het filter.

Het maken van de elektrische aansluiting ?

LET OP: De stroomtoevoer naar de warmtepomp moet worden onderbroken voor elke interventie.

Volg de volgende stappen om een ​​elektrische aansluiting tot stand te brengen:

• Stap 1: Verwijder de schroeven die nodig zijn om het paneel te demonteren en toegang te krijgen tot het elektrische bord
  • Stap 2: Steek de kabel in de warmtepompunit door de daarvoor bestemde opening
  • Stap 3: Bevestig de kabel aan de terminal volgens de merken L / N / (eenfasig) of R / S / T / N (driefasig). Maak de verbinding correct door de merken en kleur van de kabels te volgen

• Stap 4: Sluit het warmtepomppaneel voorzichtig
    Stap 5: Sluit de uiteinden van de signaalkabel goed aan op de centrale bedieningskast

Wat wordt er bedoelt met de klemmen P1 en P2 ?

Met de klemmen P1 en P2 kunt u de filterpomp (of hulppomp) aansluiten op uw warmtepomp om een ​​regeling te programmeren. Daarom is het de warmtepomp die de filtratiepomp zal aansturen. Deze aansluiting is niet verplicht. De standaard regeling is de filtratie die de warmtepomp aanstuurt via de waterstroom (waterstroomsensor aanwezig in de warmtepomp).

Welk type kabel heb ik nodig om de warmtepomp aan te sluiten?

Het type aansluitkabel is geheel afhankelijk van het vermogen van uw warmtepomp. Raadpleeg uw handleiding voor de juiste kabelsectie.

Hoe kan ik de filtratie besturen met de POOLEX warmtepomp ?

Als u de filterpomp wilt koppelen aan de warmtepomp, moet u uw filterpomp via de klemmen P1 en P2 op uw warmtepomp aansluiten.

Houd er hierbij rekening mee dat:
Als het verbruik van uw filterpomp niet hoger is dan 5 ampère (1000W), kunt u de aansluitingen op de P1 / P2-klemmen rechtstreeks maken door een conventioneel 220 volt vermogensrelais te koppelen met een 20 ampère magnetothermische beveiliging.

Meer dan 5 ampère, moet u door een vermogensrelais gaan om uw verbindingen tot stand te brengen

Wat is de ideale afstand tussen de warmtepomp en mijn zwembad?

Er is niet echt een ideale installatieafstand voor uw warmtepomp vanaf uw zwembad.
Het beste is om de juiste compromis te sluiten tussen voldoende afstand om geluid te minimaliseren en de juiste afstand tussen uw warmtepomp en uw zwembad om leidingverlies te voorkomen.

Overweeg echter om een ​​thermische magnetische beveiliging van 30 milliampère te installeren op de metertoevoer om de lijn en de pomp te beschermen. Er is geen risico op elektrocutie, maar we raden u aan om de warmtepomp op 10 meter van het zwembad te plaatsen om geluidsoverlast te verminderen.