Temperatuur van uw zwembad stijgt niet

Probleem:

De warmtepomp start, er wordt geen foutmelding weergegeven, maar hij verwarmt niet.

Oorsprong:

Wanneer de warmtepomp niet verwarmt, kan dit te wijten zijn aan de compressor die niet start of aan onvoldoende bedrijfstijd.

Oplossing:

1. De compressor:

Om ervoor te zorgen dat de warmtepomp verwarmt, moet u controleren of de compressor start. Controleer hiervoor de manometer en zorg ervoor dat de naald omhoog gaat wanneer de warmtepomp start.

Voorbeeld van een manometer:

naar het arrest                                         in werking

• Als de naald niet omhoog gaat, raden we u aan om een serviceaanvraag in te dienen.

• Als de naald omhoog gaat, start de compressor: de warmtepomp genereert warmte. Het probleem kan dan mogelijk verband houden met de bedrijfstijd.

1. De bedrijfstijd:

Om de prestaties van uw warmtepomp te maximaliseren, zorg ervoor dat u de installatie-instructies volgt.

Om de gewenste temperatuur te bereiken, raden we aan om de warmtepomp (samen met de filtratie) continu te laten draaien tot de gewenste temperatuur is bereikt. Nadat dit is bereikt, kunt u de bedrijfstijd verminderen om de watertemperatuur te handhaven.

De conditie van de verdamper heeft ook invloed op de prestaties van de warmtepomp. Zorg er daarom voor dat deze schoon is. Hiervoor is de reiniger Cleanpac perfect.

1. Aanpassing van de kleppen:

Om de verwarming van uw warmtepomp optimaal te regelen, raden we aan om uw hydraulische kleppen als volgt in te stellen:

• Inlaat open op 100%
  • Uitlaat open op 75%
  • Bypass open op 50%

We raden u ook aan om te controleren of uw warmtepomp geschikt is voor uw behoeften met behulp van onze tool "hoe een warmtepomp te kiezen" op onze website www.poolex.fr.

Laatste update : 3-11-2023 14:12:24