Uw warmtepomp winterklaar maken

Volg de onderstaande stappen om uw warmtepomp winterklaar te maken:

• Schakel de warmtepomp uit
  • Sluit kleppen 1 en 2 van de BY-PASS (rood) en open vervolgens klep 3 (groen)
  • Verwijder de twee inlaat- en uitlaatfittingen van de pomp om de watercondensor af te tappen en het risico van bevriezing te voorkomen
  • Schroef de twee fittingen in één slag terug om het binnendringen van vreemde voorwerpen in de condensor te voorkomen.
  • Controleer of er niets onder de warmtepomp zit en reinig met een stofzuiger of borstel
  • Wikkel de warmtepomp voorzichtig in de winterhoes

Schema Hivernage PAC

Sommige POOLEX warmtepompmodellen zijn ook uitgerust met een plug, aan de zijkant van de wisselaar, om sneller te kunnen legen. Het is dan voldoende om deze dop los te draaien en te wachten tot de wisselaar leeg is.

Winterafdekking
Speciaal ontworpen voor Poolstar warmtepompen, beschermt de winterafdekking de pomp tijdens de winterperiode. Het is gemaakt van EVA, anti-stof, anti-UVA en anti-UVB materiaal. Deze dekking is optioneel.

House Hivernage

Laatste update : 30-7-2021 17:44:43