Vorst op de verdamper

Probleem

Vorst vormt zich op de verdamper van uw warmtepomp

Oorzaak

Vorst is het gevolg van de kou gegenereerd door de warmtepomp op de natte verdamper. Dit is dus heel normaal. Als de hoeveelheid vorst erg groot is, kan dit komen door een verstopte (vuile) verdamper, gasgebrek of een elektronische storing.

Oplossing

1 - De verdamper reinigen

De verdamper / lamellenrooster moet schoon zijn om een maximale prestaties te leveren. Het kan worden gereinigd met een waterstraal of met onze cleanPAC.

2 - Automatische ontdooiing

Onze warmtepompen zijn allemaal uitgerust met een ontdooisysteem (passief of actief afhankelijk van het model). Een temperatuursensor activeert dit systeem.

Passief ontdooien stopt de werking van de compressor, terwijl de ventilator blijft draaien.

Actieve ontdooiing zal de compressorcyclus omkeren. Deze zal dan warmte genereren om de verdamper sneller te ontdooien.

Na het ontdooien begint de warmtepomp automatisch weer te verwarmen.

3 - Gasstoring

Als de hoeveelheid vorst erg groot is, of wanneer dit zeer snel ontstaat, vragen wij u om de hoeveelheid gas in de warmtepomp te controleren met behulp van de manometer. Om er zeker van te zijn dat de hoeveelheid gas correct is, dient u de waarde te controleren die wordt aangegeven op de manometer aan de voorkant van uw warmtepomp (wanneer deze niet in werking is). De naald moet dan plus minus het equivalent van de buitentemperatuur aangeven. Bijvoorbeeld (blauwe pijl), 20 ° C buitenlucht, komt overeen met ongeveer 200 PSI, of 1,37 MPa of 13,7 bar.

* Als de naald van de meter meer dan 10 ° van de werkelijke buitentemperatuur aangeeft, zal er waarschijnlijk een gaslek in de warmtepomp zijn. Maak een servicemap.

* Als de gashoeveelheid goed is, controleer dan de ontdooi instellingen.

4 - Ontdooi instellingen

Het is mogelijk om de instellingen van het ondooi programma te wijzigen. Om dit te doen, gelieve uw handleiding bij de hand te hebben en naar de paragraaf "de standaard instellingen instellen" en naar de pagina "parametertabel" te gaan. U kunt dan hetvolgende wijzigen :

- de activeringstemperatuur voor ontdooien

- de ontdooi-deactiveringstemperatuur

- de duur van de ontdooiing (of ontdooiinterval)

- de automatische activeringstijd voordat het ontdooien begint (afhankelijk van het model)

5 - Permanente vorst

Als de warmtepomp de ontdooi instellingen niet respecteert (Hoofdstuk 4 hierboven) en de hoeveelheid vorst hoog is (zie foto), kan het probleem komen van de ontdooisensor die verkeerd is geplaatst of defect is, of de elektronische kaart zelf.

- Koppel daarvoor de warmtepomp elektrisch los.

- Verwijder de bovendeksel van de warmtepomp om toegang te krijgen tot de elektriciteitskast en open de deksel.

- Zorg ervoor dat alle aansluitstekkers, in het bijzonder de temperatuurvoelers, volledig zijn ingestoken (door erop te drukken).

Als het probleem aanhoudt, moet de elektronische kaart worden vervangen.

Als uw product niet meer dan 2 jaar of meer dan 3 jaar garantie heeft voor het Premium-assortiment (, kunt u de reserveonderdelen bestellen op onze ondersteuningssite.

Als uw product nog steeds onder de garantie ( minder dan 2 jaar of minder dan 3 jaar is voor het Premium-assortiment alleen ), keer dan terug naar de vorige pagina en klik op "Ondersteuningsverzoek voor dit item".

Laatste update : 2-11-2023 15:29:53