📟Installatie van de verlenging van de bedieningskast

Benodigde materialen:

• Verlenging van de bedieningskast
  • Geschikte schroevendraaiers
  • Labels om draden te markeren indien nodig

Stappen:

1. Elektrische veiligheid: Voordat je begint, zorg ervoor dat de warmtepomp volledig losgekoppeld is van elke elektrische voedingsbron. Dit kan het uitschakelen van de hoofdstroom betekenen of het loskoppelen van de warmtepomp van zijn stroombron.

2. Vind het paneel: Zoek het bedieningspaneel van de warmtepomp. Dit paneel bevindt zich meestal links van het typeplaatje van het apparaat.

3. Open het paneel: Gebruik geschikte schroevendraaiers om het bedieningspaneel te openen door de schroeven aan de linker- en rechterkant van het paneel los te draaien.

4. Verwijder de wartel: Identificeer de wartel tussen de vier aanwezige en draai degene die het meest naar rechts zit los.

5. Bereid de draden voor: Je hebt vier aparte draden nodig voor deze installatie. Verbind ze volgens de volgende aanwijzingen:

• Groene draad -> Sleuf A
    • Gele draad -> Sleuf B
    • Zwarte draad -> Sleuf G
    • Rode draad -> Sleuf V
  6. Draadverbinding: Neem de groene draad en sluit deze aan op de sleuf gemarkeerd als A op de bedieningskast. Herhaal dit proces met de gele, zwarte en rode draden door ze respectievelijk aan te sluiten op sleuven B, G en V.

7. Controleer de verbindingen: Zodra alle draden correct zijn aangesloten, zorg ervoor dat ze stevig vastzitten. Controleer ook of er geen overtollige draden zijn die een kortsluiting of storing kunnen veroorzaken.

8. Sluit het paneel: Plaats de wartel weer op zijn plek en sluit het bedieningspaneel door de eerder verwijderde schroeven weer vast te draaien.

9. Laatste controle: Voordat je de warmtepomp opnieuw aansluit, controleer nogmaals of alle draden correct zijn aangesloten en of het bedieningspaneel goed gesloten is.

10. Sluit de elektrische voeding weer aan: Sluit nu de warmtepomp weer aan op zijn elektrische voedingsbron.

11. Test: Schakel de warmtepomp in en voer een test uit om ervoor te zorgen dat de bedieningskast correct werkt met de nieuw geïnstalleerde verlenging.

Veiligheidstips:

• Zorg ervoor dat je geschikte beschermende kleding draagt bij het werken met elektriciteit.
  • Als je niet zeker bent van je elektrische vaardigheden, is het raadzaam een professional in te schakelen voor deze installatie.

Door deze stappen nauwkeurig te volgen, zou je de verlenging van de bedieningskast voor je warmtepomp professioneel en veilig moeten kunnen installeren.

Laatste update : 21-11-2023 16:53:59