Turbosalt: Installatie- en bedieningsinstructies

De Turbosalt-elektrolysator werkt automatisch dankzij de flowsensor.

Zodra het een stroomsnelheid detecteert, begint de chloorproductie. Het is echter belangrijk op te merken dat het is uitgerust met een differentiële schakelaar, wat betekent dat het niet moet worden aangesloten op een programmeerbare uitlaat, maar eerder op een conventionele stopcontact. Bovendien moet het 24 uur per dag blijven staan om optimaal te functioneren.

Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat uw elektrolyzer automatisch opnieuw wordt opgestart zonder dat u een handmatige reset nodig heeft:

1. Elektrische aansluiting: Zorg er eerst voor dat u uw elektrolyzer aansluit op een speciaal stopcontact, zoals aangegeven in de gebruikershandleiding. Verbind het niet met een timer of dezelfde uitlaat als uw warmtepomp.

2. Eerste bediening: voer vervolgens uw filtratiepomp 24 uur uit, bij voorkeur 's ochtends als uw reguliere programmering op dat moment begint. Activeer ook uw elektrolyzer tijdens deze periode door de juiste bedrijfsmodus te kiezen.

3. Automatische programmering: met deze 24 uur kan uw elektrolyzer synchroniseren met uw filtratiecyclus. Dit voorkomt ook dat u onnodige hoorbare alarmen hoort.

4. Terug naar gebruikelijke programmering: herstel na deze periode uw filtratiepomp naar uw gebruikelijke programmering, terwijl u de juiste bedrijfsmodus op uw elektrolyt behoudt. De elektrolyzer wordt continu aangedreven, maar start en produceert alleen chloor wanneer de filtratie begint.

Door deze stappen te volgen, optimaliseert u de werking van uw Turbosalt-elektrolysator en zorgt u voor een efficiënte en zorgeloze chloorproductie.

Laatste update : 30-10-2023 12:15:14